08 august, 2010

Noortevaldkonna katusorganisatsioonide esindajate ümarlauakohtumine

1.juuni 2010 kell 12.00 - 15.00
UNICEFi esindus
Auna 6, Tallinn

EHJL esindajana osales Ene Liivand.

UNICEF tunnustab organisatsioonide hindamatut ja missioonirikast tööd ning panust Eesti noortele parema elukeskkonna loomisel ja noortevaldkonna arendamisel. Üheskoos muutub Eesti veelgi lapse- ja nooresõbralikumaks!

Kohtumine kutsuti kokku, mõeldes järgnevale: kuidas meil läheb? mida oleme saavutanud? mis on meie tugevused? mis takistab paremate tulemuste saavutamist?
Ühiselt arutleti: milline on noorte ja noorsootöö roll tänases Eestis, et kujundada seisukoht noortevaldkonna hetkeolukorrast katusorganisatsioonidest lähtuvalt. Koondati ühised mõtted ja ettepanekud noortevaldkonna edasise arengu osas.

Igast organisatsioonist paluti 1-3 esindajat, ettevalmistatud organisatsiooni hetkeolukorra lühitutvustusega (3-5 min.), sisaldades teavet organisatsiooni missiooni ja väärtuste kohta.

Kokku said: Eesti Avatud Noortekeskuste Ühendus, Eesti Noorsootöötajate Ühendus, Eesti Noorteühenduste Liit, Eesti Huvijuhtide Liit, Eesti Huvikeskuste Juhtide Kogu, Eesti Gaidide Liit, Kaitseliidu noorteorganisatsioonid, Eesti Muusikakoolide Liit.

Kaks peamist otsust, mida vastu võeti olid:
1. koondada ühised tegijad ühiste murede ja rõõmudega mingi kogu või koja alla (nime osas oodatud ettepanekud Urmole) ja
2. uus ümarlaud korraldada augusti lõpus.